Isa + Bea

Möt Isa och Bea, bästisarna som aldrig skulle bli vänner. Aldrig i livet. Redan första gången de såg varandra visste Bea och Isa att de aldrig skulle bli vänner. Eller?

Isa_Bea_1_cover_SWE_rgb

Isa + Bea

Möt Isa och Bea, bästisarna som aldrig skulle bli vänner. Aldrig i livet. Redan första gången de såg varandra visste Bea och Isa att de aldrig skulle bli vänner. Båda två tyckte att den andra verkade konstig. Men när Bea retar sin syster en gång för mycket och måste gömma sig, då kommer Isa till undsättning med sin trollstav, ansiktsmålning och en hink med slemmiga maskar. Råkar de illa ut? Kanske. Har de kul? Gissa om!

Här kan du läsa det första kapitlet!

isa og bea

Isa+Bea – hur man blir av med ett spöke

Isa och Bea är tillbaka med ett nytt äventyr. Det spökar på tjejtoan i skolan! Isa och Bea ser ett dimmoln och glödande ögon, och hör ett jämrande ljud. Det är det bästa som hänt i skolan – någonsin! Nu vill dom fördriva spöket. Lyckas de med det? Kanske. Har de kul? Gissa om! Se fram emot en underbar bok om bästisarna som aldrig i livet skulle bli vänner!

Här kan du läsa det första kapitlet!

isa+bea och mysteriebenen

Isa+Bea och mysteriebenen

Bea har tråkigt i skolan, men det förändras när hennes lärare ger henne Guinness rekordbok. Folk har gjort många märkliga saker för att slå världsrekord, och Bea vill inte vara sämre! Hon stoppar munnen full av sugrör, diskar så snabbt hon bara kan och försöker spräcka glas genom att skrika. Men inget funkar. Inte förrän hon och Isa hittar några mystiska ben i trädgården. Kanske kan de bli världens yngsta paleontologer?

Här kan du läsa det första kapitlet!

isa + bea fixar barnvakten

Isa + Bea fixar barnvakten

Ungarna bygger en vulkan och får den att spruta ut lava, men precis när det börjar bli riktigt roligt, måste Bea hem. Föräldrarna ska gå på teater och NINA ska sitta barnvakt! Bea kan faktiskt inte tänka såg nåt värre. Tillsammans med Isa smider hon en plan för att bevisa att Nina är världens sämsta barnvakt. Går det som planerat? Kanske. Har de kul? Gissa om!

Här kan du läsa det första kapitlet!

Isa_Bea_5_cover_original_SWE_rgb

Isa + Bea – goda eller onda?

Bea börjar fundera på om det finns någon mening med att vara snäll. Isa säger ja! Om de är jättesnälla så kommer djuren att älska dem. Wow! Isa och Bea bestämmer sig för att bli de snällaste barnen på gatan. De ska vara snälla, de ska vara generösa och de ska uppföra sig fint – men vänta lite! Hur kommer det sig att de till slut är smutsiga, blöta och i trubbel?

Här kan du läsa det första kapitlet!

Isa_Bea_6_cover_SWE_rgb

Isa + Bea – dömda att dansa

Suck. Har Isa och Bea gjort bort sig igen? De trodde att balett betydde eleganta hopp och fina kläder. Men i stället måste de vara två vänliga bläckfiskar i föreställningen som läraren har skapat. Det är bara så pinsamt. De smider alla slags planer för att komma undan … Kanske bryta en arm? Eller bli smittad av en sjukdom? Råkar de illa ut? Kanske. Har de kul? Gissa om!

Här kan du läsa det första kapitlet!

Isa_Bea_7_cover_SWE_rgb

Isa + Bea – hur löser vi det här?

Naturkunskapsmässan närmar sig och andraklassarna är sååå redo! Temat är global uppvärmning och eleverna ska hitta på kreativa saker som kan få slut på den. En skapar en människoätande robot. En annan håller andan väldigt, väldigt länge, och andra gör smarta saker med dammsugare. Men vad ska Isa och Bea göra? Något som exploderar? Eller något med rep? Isbitar? Eller kanske … kanske något helt annat. Klarar de att stoppa den globala uppvärmningen? Kanske. Har de kul? Gissa om!

Här kan du läsa det första kapitlet!

isa+bea inga nyheter är goda nyheter

Isa + Bea – inga nyheter är goda nyheter

Isa och Bea behöver pengar. Femtio kronor för att vara exakt. Vad de ska göra med pengarna? Eh … köpa ost. Två nätpåsar med Miniost. Du vet, såna där små ostar som har ett skal av rött vax. Problemet är bara hur de ska få ihop så mycket pengar. Sitta barnvakt? (Bajsblöjor! Blä!) Tvätta bilar? (”Inte min bil!” säger Beas pappa.) Göra en egen tidning och sälja till grannarna? Ja! Vilken toppenidé! Nu börjar jakten på kvarterets saftigaste nyheter. Hittar de några? Kanske. Har de kul? Gissa om! Men … vad ska de egentligen ha osten till?

Här kan du läsa det första kapitlet!

Isa_bea_9_cover_SWE

Isa + Bea skriver om reglerna

Det är lov, och Beas storasyster Nina ska på Girl Power 4-ever-läger, där hon ska få göra många hemliga saker som Bea inte får veta något om. För Bea är inte tillräckligt gammal för Girl Power 4-ever-lägret. Men vänta lite! Hon och Isa kan ha ett eget läger! På Ninas läger har de handarbete, dans och första hjälpen, och det har de på Isas och Beas läger också – fast det är lite annorlunda. Deras handarbete blir till att surra ihop armar och ben. Deras dans är vildare och mycket roligare än en tråkig gammal dans – den låter i alla fall mycket mer. Deras första hjälpen består av blod och zombier! Blir det kaos? … Kanske … Har de roligt? Gissa om!

Här kan du läsa det första kapitlet!